Effectieve behandeling

De huidexpert van Skin Sense past de modernste technieken en apparatuur toe bij verschillende behandelingen, om deze intensiever en effectiever te maken. Elke techniek en ieder apparaat heeft een specifieke functie en kan de behandelingen op een krachtige wijze ondersteunen. De huidtherapeut heeft de benodigde trainingen gevolgd (theorie en praktijk) om de apparatuur veilig en met maximaal resultaat te kunnen inzetten in de praktijk.

Skin Sense maakt onder andere gebruik van de volgende moderne technieken en apparatuur voor huidverbetering:

Een borstelapparaat zorgt voor een intensieve reiniging en eventueel peeling van de huid.

Met iontoforese worden huidverbeterende werkstoffen dieper in de huid gebracht. Daarnaast werkt iontoforese vaatvernauwend bij ontsierende verwijde haarvaatjes in het gezicht. In combinatie met een specifiek masker zorgt het voor een rustige, minder rode huid. Ook bij overtollig talg kunnen er met iontoforese goede resultaten worden geboekt.

Hoogfrequente golven zorgen voor de aanmaak van nieuwe cellen en collageen. De huid wordt gestimuleerd om te herstellen en te verjongen. Bij ontstekingen werken de hoogfrequente golven zuiverend en eveneens herstellend.

Ultrasound wordt toegepast om de huid te verstevigen en fijne lijntjes en rimpeltjes te verminderen. Door de geluidsgolven worden de huidverbeterende werkstoffen bovendien dieper opgenomen in het weefsel.

Bij diamond microdermabrasie wordt de huid gepolijst om deze zacht en fris te maken, en om de huidvernieuwing te stimuleren. Onvolkomenheden (rimpeltjes, fijne lijntjes, littekens, vlekjes, etc.) kunnen worden verminderd of zelfs helemaal verwijderd. Na afloop ziet de huid er duidelijk gladder en egaler uit.

De Epil 100 is een elektro-chirurgisch apparaat dat zorgt voor stolling van de vaatjes en blaasjes bij het behandelen van couperose, spinnaevi en bloedblaasjes. Na afloop van de behandeling is de roodheid verdwenen en ziet de huid er weer veel egaler uit.

De SpotAway, die werkt op basis van hoogfrequente wisselstroom, is een geschikt apparaat voor het verwijderen van verschillende soorten huidoneffenheden, onder andere wratjes, bloedblaasjes en ouderdomsvlekken.

Met behulp van de SkinScanner kan de huidexpert dankzij blacklight (geheel veilig) door en achter de huid kijken en zien wat voor het blote oog onzichtbaar is. Zo kan een zeer exacte diagnose worden gemaakt van de huidconditie, en wordt duidelijk waar bijvoorbeeld de verstopte poriën zitten, maar ook of er sprake is van onderhuidse dehydratatie of hyperpigmentatie, onder andere. De cliënt zelf kan meekijken. Op basis van de analyse kan precies worden bepaald welke producten de huid nodig heeft.